Alapadarabok- Melltartóról általánosan

A melltartó az öltözködésünk egyik alapköve. Ha nem jó a méret, a forma vagy a szín, az egész szett szét tud esni. De milyen a jó melltartó? Milyen méretezési trükkök vannak?

 

Az egyik igazi öltözködési alapdarabunk, és tényleg bármennyire is túlzásnak hangzik, az, hogy te jól nézel ki, vagy nem komfortos-e vagy aznap a szettedben, vagy nem, az nagyon sokszor azon múlik, hogy az alapok milyenek, és hogy az alapok alatt a fehérneműt értem, hogy milyen melltartót viselsz éppen. Ez tudom, hogy egy nagyon-nagyon intim területe a nők öltözködésének, viszont nagyon sokszor azt látom, hogy Magyarországon annyira nincsen kultúrája sem a helyes méretválasztásnak, vagy egyáltalán egy üzletekben lévő segítségnyújtásnak, sem annak, hogy tudjuk, hogy egyébként hogyan kéne egy jó melltartónak kinéznie, hogy érdemes mindig tényleg az alapoktól indulni és jó, hogyha tisztába kerülsz azzal, hogy hogyan néz ki egy jó melltartó, illetve hogyan érdemes melltartót választani a hétköznapokra.

Mivel a melltartóink nem látszanak, ezért nagyon sok nő hajlamos arra, hogy nem vesz igazán jól kiképzett, vagy akár egy minőségi melltartót, mert ugye ez nem látszik, nem annyira foglalkozunk vele. Mégis minél nagyobb az embernek a melle, annál inkább érdemesebb erre jobban rászánni azokat az összegeket, amiket sajnos erre rá kell szánni, ugyanis egy rossz minőségű melltartó, az konkrétan agyon tud vágni egy fantasztikus és igazán jól működő szettet is. Úgyhogy én abszolút azt javasolnám nektek, hogy kicsit kezdjetek el azzal barátkozni, hogy nem feltétlenül csak a CudnA-ban, HM-ben és a Tescóban lehet melltartókat venni, ugyanis általában az ilyen fast fashion márkák által gyártott melltartók nem igazán tartósak, nem jó minőségűek és nagyon sokszor nincs olyan kiképzésük, ami egy igazán jó melltartónak viszont van. Amit itt láttok egyébként, ezek a saját melltartóim. Van olyan darab ezek közül, ami már több mint két éves, és ugyanolyan gyönyörűen néz ki, és abszolút nem nyúlt ki, nem formálódott el, pontosan azért, mert olyan márkáktól vásárolok én is fehérneműt, akik kifejezetten erre vannak specializálódva, olyan csipkékkel, olyan gumikkal, olyan kialakításokkal dolgoznak, amik tényleg időtállóbbak. Tehát lehet, hogy arányaiban ezek a melltartók drágábbak, viszont higgyétek el, hogy minőségben, érzetben és egyébként a végső kinézetben óriási különbség van közöttük és a fast fashion darabok között.

Hogyha kiderül most egyébként a következő videók alapján, hogy nem jó méretű melltartót hordasz, amire egyébként elég nagy esély van, ugyanis nekem az a tapasztalatom, hogy tíz magyar nőből kilenc rossz méretű melltartót visel. Tehát hogyha most szükséges lesz esetleg új méretre beruháznod vagy új típusokat vásárolnod, akkor nekem az a javaslatom, hogy a két alapszín, amivel érdemes egyébként indulni, az a sötétkék vagy fekete, tehát mindenképpen egy sötétebb színű melltartó, illetve egy testszín. Tehát a fehér melltartó az nem számít alapszínnek, mert ugye a fehér melltartó átlátszik a fehér blúzok alatt és egyébként nem néz ki szépen. Tehát sokkal jobban ki fogsz tudni használni egy testszínű melltartót, mint egy fehéret. Tehát hogyha kevés melltartód van, vagy kevés melltartót szeretnél vásárolni, akkor az alapszínek mindig a sötétebb, tehát a sötétkék vagy fekete, illetve egy natúr, egy testszínű fazon.

Bármennyire is vonzódunk az ilyen fantasztikusan szép tiszta csipke, vagy akár egy olyan típusú darabhoz, mint ami itt nálam is van, hogy maga a melltartónak a nagy része nem tartalmaz csipkét, de pont itt a felső részénél már azért elhelyeztek egy betétet. Arra figyeljetek oda, hogy mennyire is gyönyörűek ezek a darabok, és egyébként jó őket viselni és szeretjük őket. Hogyha egy vékonyabb anyagú ruha, vagy póló felé szeretnéd ezeket fölvenni, akkor ezek bizony el fognak látszani. Tehát érdemes mindig olyan darabot választani, ami ugye összhangban van a szetteddel is. Tehát hogyha csipkét szeretnél viselni, az csak olyan ruha fölé, alá érne fel és fölvenni, aminek egy vastagabb textúrája van, tehát nem fog a csipkének a mintája átlátszani a pólódon vagy a blúzodon vagy a ruhádon.

Ami egyébként az én személyes tippem, hogyha melltartókat szeretnétek vásárolni, az az, hogy vásárolj mindig szetteket, tehát vásárolj mindig bugyit is hozzá, és hogyha belefér a keretedbe, akkor érdemes mindig kettő vagy három bugyit is venni egy darab melltartóhoz. Általában azért a melltartókat nem feltétlenül mossuk minden egyes viselés után. Viszont teljesen más érzés, hidd el, amikor aznap úgy indulsz el reggel, hogy egy szett van rajtad és tényleg tudod azt, hogy gyönyörű fehérneműt viselsz, teljesen máshogy áll az ember, teljesen máshogy viselkedik, máshogy érzed, ez egy kicsit ilyen huncut női titok, amit csak te tudsz, hogy milyen gyönyörű fehérnemű van rajtad. És ugye általában egy melltartót sokkal jobban ki tudunk akkor használni, hogyha több bugyival rendelkezünk hozzá, ugyanis akkor ugye azért nem mossuk általában együtt őket, meg néha így elkallódnak a mosásban, meg bármi, akkor ezek megoldása tudnak lenni. Én javaslom egyébként azt, nekem például az lett egy megoldásom, hogy ne mismásoljam el a saját fehérnemű vásárlásaimat, mert általában ez az, amit így utolsó sorban szoktunk hagyni, tehát sokkal inkább veszünk három blúzt és négy szoknyát és tizenkettő darab ruhát, mint egy darab melltartót és bugyit. Valahogy ez nagyon sok nőnél nem annyira van fókuszban, hogy nekem volt például olyan időszakom, amikor nagyon-nagyon kevés jó fehérneműm volt, hogy konkrétan az volt, hogy egy katalógusból kinéztem a melltartó bugyifazont, beraktam egy táblázatba és átküldtem egy ilyen fehérneművel foglalkozó hölgynek, hogy figyelj, ezt így kérdés nélkül légy szíves kéthavonta küld nekem az adott hónaphoz tartozó fehérnemű bugyi szettet, és így kvázi saját magamat rákényszerítettem arra, hogy igenis foglalkozzak azzal, hogy legyenek minőségi fehérneműim, legyenek tényleg hozzám illő, nekem is tetsző darabjaim. Higgyétek el, hogy a pasik is értékelni szokták az ilyen típusú vásárlásainkat, sokkal jobban, mintha egy új rúzst veszünk, vagy hogyha egy új szoknyát.

Hogyha éppen olyan időszakod van, hogy fogysz, hízol, adott esetben mondjuk éppen babát szoptatsz, akkor nagyon sokszor találkozom azzal a típusú magatartással, attitűddel a nőknél, hogy ó, nem akarok most új fehérneműt venni, mert hát úgyis ez egy átmeneti időszak, majd lesz valahogy most addig jó ez is. Na most az a baj, lányok, hogy az én tapasztalatom az, hogy ez a jó, majd ez így is, az nagyon sokszor évekig el tud húzódni. Tehát egyrészt nagyon sokszor a fogyókúrák sem feltétlenül annyira gyorsan futnak ki, mint amennyire szeretnénk. Meg bármennyire is azt tervezzük, hogy nem tudom, csak egy évig szoptatjuk a babánkat, valamikor abból három lesz. És akkor lehet, hogy ott állsz egyébként egy olyan melltartóval, ami már így ripityára van szakadva, és hogy neked se tetszik, meg teljesen te se érzed jól benne magad, meg ha valahol le kell vetkőzni, akkor tökre szégyenkezel miatta. De nem akarsz újat venni, mert hát már minek. Ezt felejtsd el, jó? Tehát a melltartó az egy olyan szintű alapdarab, ami nélkül nincs normális szett. Hogyha nincs normális melltartód, nem fogod jól érezni magadat a bőrödben. Igenis, vegyél egy nagy levegőt, és hogyha arra szükség van, akkor szükség van rá, és vedd meg akkor is, hogyha csak mondjuk már három hónapra fogod tudni használni, mert maximum eladott később vagy elajándékozott, de az a három hónap, az meghatározza a mindennapjaidat. És hogyha feszengsz abban a melltartóban, hogyha nem érzed magadat nőiesnek, nem érzed magadat szexinek, és igenis lehet egy szoptatós melltartóban is szexinek érezni magadat, akkor nem fogsz tudni továbblépni a saját magad irányába, tehát nem fogod tudni igazán jól érezni magadat a bőrödben. Úgyhogy tessék erre odafigyelni, hogy ez a majd jó lesz még valameddig, azokat égesd el légy szíves!

További tudásanyagok