Szakértőnk

Dr. Friedreich Dóra

-Egészség-

Dr. Friedreich Dóra

A fogszabályozás sikeres hazai szakértőjeként, a legújabb trendeket figyelembe véve segít kicsiknek és nagyoknak ápoltabb fogsorral élni. Célja, hogy közelebb hozza az átlagemberek számára a fogorvosi kezeléseket és a hogy csökkentse az eljárásokkal kapcsolatos tévhiteket és félelmeket.

Szakértőnk

Dr. Friedreich Dóra

-Egészség-

Bemutatkozás

Dr. Friedreich Dóra vagyok, a Smilecare fogorvosi csapatának tagja. 2012-ben diplomáztam a Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán, majd 2015-ben fogszabályozó szakorvosi kèpesítèst szereztem. 

A fogászat, de különösképpen a fogszabályozás nagyon gyorsan fejlődő terület ezért fontosnak tartom, hogy lépést tartsak a legmodernebb eljárási módszerekkel. Szerencsés vagyok, mivel rendszeresen részt tudok venni hazai és külföldi továbbképzéseken.

Egy szabályos, rendezett fogsor az élet minden területén csak előnyt biztosít viselője számára.

Mi a szakterületed és miért? 

A fogászat úgy él a köztudatban, mint fog megtartás és helyreállítás, ám a fogszabályozás a fogászat csúcsa. Fogszabályozás során a fogsort, mint funkciójában, mint esztétikailag helyreállítjuk, hogy a Páciens nem csak egészséges hanem tökéletes mosollyal távozhasson.

Hogyan váltál azzá a szakértővé, aki most vagy?  

Fogorvos családból származom, Édesapám szájsebész szakorvos, sokat figyeltem Őt munka közben. Valamint A Semmelweis Egyetem Fogorvostudományi Karán és Magánrendelésem eltöltött évek alatt több száz pácienssel dolgoztam együtt, és alkalmaztam a szakmai továbbképzésen megszerzett ismereteimet, ezáltal folyamatosan fejlődhetek a munkám során.

Miért vagy hiteles abban amit csinálsz?

Ihletet merítek a saját pácienseimből. Korábban már kipróbáltam az összes típusú fogszabályozó készüléket magamon, -kezdve a rögzített fém készüléktől a kivehető sínes típusig-. így első kézből tudok saját tapasztalatokkal szolgálni azoknak, akik belevágnának a fogszabályozásba.

Mi a víziód? Mit szeretnél változtatni a világon, az országunkon a tudásoddal?

A rendszeres fogászati kontrollon, valamint az első fogászati találkozásokon változtatnék. Mint mindenhol, itt is nagyon fontos az első benyomás, és ha a gyerekek először úgy jönnek el a rendelőbe, hogy megismernek minket és a környezet akkor kevésbé fognak megijedni, ha kezelésre kerül sor. Ha a várandós édesanyák, megfelelő információt kapnának a várandósság során fellépő elváltozásokról, valamint az azt következő gyermekágyi időszakról és a tejfogacskák ápolásáról akkor senki nem úgy tekintene erre az időszakra, ami tele van problémákkal, hanem sokkal gördülékenyebben tudnák kezelni ezeket a helyzeteket. Az időben észrevett elváltozások kezelése és helyreállítása kevésbé bonyolult. Nagyon szeretem, ha a fogorvosi rendelőt én mutathatom be, mert meg tudják tapasztalni a gyerekek, hogy mit is tud a fogászati szék, és biztos, hogy mosollyal az arcukon távoznak.

Mit szeretnél elmesélni magadról, mint  magánemberről? Nőről?

Fogszabályozó szakorvos mellet Édesanya és feleség vagyok, egy 4 éves kislányom van. Boldog vagyok, mert a munkám a hivatásom is, és ez a kiegyensúlyozottság kihat az életem minden területére.

Elérhetőségek:

  • Weboldal: www.smilecare.hu
  • +36303327287
  • dori.friedreich@smilecare.hu vagy info@smilecare.hu
  • Instagram: Smilecare
  • Tiktok : Smilecare
„Dórihoz két kislányommal mentem el először, számítva arra, hogy szükséges lesz valamilyen fogszabályozás a lányoknál. Fel voltam készülve, hogy hatökrös szekérrel kell majd a lányokat a rendelőbe vontatni. Én ugyanis ilyen voltam az ő korukban a sok rossz tapasztalat miatt. Ő végtelen türelemmel, kedvességgel fogadta őket. Nyoma sem volt a rendelőjében az általam megszokott iskolai fogászati feelingnek. Magyarázott, bevonta őket a folyamatba és menővé tette számukra a különböző színes, lányos megoldásokkal az egyébként nem mindig komfortos eljárást. Oklevelet, matricát kaptak és mosolyogva távoztunk. Azóta is emlegetik.
Később visszamentem én is hozzá a saját problémás fogaimmal és olyan fájdalommentesen oldotta meg az összes lépést, hogy csak pislogtam. Miért nem lehet mindig így? Miért kell, hogy a fogászathoz csak fájdalmas emlékek és kiszolgáltatottság társuljon?”
Zsófi ajánlója