Szakértőnk

Király Ágnes

-Táplálkozás-

Király Ágnes

Erjesztett ételkészítési szakértő és holisztikus táplálkozási tanácsadó. Most megjelent könyve az Egyszerűen fermentálj és a több mint negyvenezres facebook csoportja közelebb hozza az átlagemberek számára is ezt a hagyományos eljárást.

Szakértőnk

Király Ágnes

-Táplálkozás-

Bemutatkozás

Erjesztett ételkészítési szakértő és holisztikus táplálkozási tanácsadó vagyok.

Az utam idáig sok szenvedésen és buktatón át vezetett, de minden nehézség megtanított valamit a saját erőmben rejlő lehetőségeimről.

A húszas éveim végén korábbi, feszített munkatempómnak és tudatosnak korántsem mondható életmódomnak köszönhetően engem is utolért a burnout-szindróma. A refluxból, pánikbetegségből, mellékvese-kifáradásból és ezek minden kellemetlen velejárójából (krónikus fáradtság, ködös agy, depresszió, allergiák, hisztamin-intolerancia, emésztőrendszeri gyulladások, látászavar, libidócsökkenés, makacs súlyfelesleg, vércukor- és hangulatingadozások) önerőből, folyamatos kutatás, tanulás és testi-lelki önfejlesztés segítségével sikerült kigyógyulnom. Út közben rátaláltam a (nem túlzás) csodatévő fermentált élelmiszerek világára és idővel e négy fal között művelt szenvedélyemből új hivatás kerekedett. Az elmúlt 4 évben emberek tízezreinek segítettem megismerkedni az erjesztéssel és ezen keresztül a gyógyuláshoz vezető út egyik lehetőségével.

Nemrég holisztikus táplálkozási tanácsadóvá is képeztem magamat, így most már bármilyen egészségügyi oknyomzással kapcsolatban fordulhatsz hozzám segítségért. Igyekezni foglak legjobb tudásom és tapasztalataim segítségével támogatni és kísérni a problémáid, nehézségeid gyökerét feltáró utazás során. Laborelemzéssel, hormonális összefüggések vizsgálatával, táplálkozás- és életmódbeli kérdések megoldásával és lelki okok feltárásával egyaránt foglalkozhatunk. A kompetenciámon túlmutató esetekben megbízható szakemberekhez foglak irányítani.

Az ezidáig bejárt utam megtanított arra, hogy milyen óriási, támogató ereje van a női közösségeknek. Nem csak egy ilyen csoport vezetőjeként, de más Nőkhöz kapcsolódva, tőlük segítséget kérve és elfogadva, figyelve, a testemmel és a lelkemmel szemben egyaránt türelmet és lágyságot gyakorolva sikerült nekem is igazán a gyógyulás útjára lépnem. Hiszem, hogy csakis akkor élhetünk kiteljesedett, kiegyensúlyozott és másokat is emelő, támogató életet, hogy ha női módra bánunk a saját női lényünkkel is. Odaadóan figyelünk rá, meghallgatjuk és meghalljuk finom jelzéseit, minőségi táplálékkal tápláljuk fizikai, szellemi és érzelmi síkon egyaránt.

Szeretek magamra – a nőiességemre, a külsőmre és a belsőmre egyaránt – úgy tekinteni, mint egy buja virágoskertre. Mint e kert gondozójának, a legfontosabb feladatom az, hogy a rám bízott növényeket szeretettel gondozzam és neveljem, hogy virágaim másoknak is menedéket és feltöltődési lehetőséget jelentsenek. Egy jó kertész mindig megvédi kertjét a kártevőktől, gyomoktól és betolakodóktól, a virágainak pedig megadja azt, amitől azok a legszebben ragyognak.

Gyere, kertészkedjünk együtt! :)

Király Ági / FerMentor

„Nem gondoltam, hogy életemben lelkesedni fogok egy savanyúságért. Aztán a Covid első hulláma és a karantén közepén ülve azt vettem észre, hogy körülöttem mindenki elkezdett fermentálni. Erjedési folyamatokról, szisszegésről és jó bakériumokról folytak a beszélgetések. Én pedig nem értettem egy szót sem. Őszinte leszek, nem is akartam. Viszont lelkes fogyasztója lettem az Ági receptjei által készült fermentált termékeknek, amik túlmutattak a kovászos uborka, savanyú káposzta vonalán.
Ági számomra egy igazi példakép, aki egy éles karrierváltás után képes volt a semmiből vállalkozást, új életet és egy közösséget építeni maga köré. Szeretnénk, ha a fermentálás közelebb hozva hozzátok megismernétek az alap technikáit ennek a tartósítási módszernek és megismernétek a jótékony hatásait. ”
Zsófi ajánlója