Szakértőnk

Kiszely-Tóth Katalin

-reziliencia, önfejlesztés-

Kiszely-Tóth Katalin

Kata abban szeretne és tud segíteni Neked, hogy önmagad és kiegyensúlyozott tudj maradni a nehéz helyzetekben is, örömmel, megértéssel fordulj a gyermeked, a családod és önmagad felé is és meg tudd fejteni a sokszor feszültséget okozó tettek, szavak mögött a valódi üzenetet.

Szakértőnk

Kiszely-Tóth Katalin

-reziliencia, önfejlesztés-

Bemutatkozás

Mi a szakterületed és miért?
Érzelmi és szívintelligencia tréner vagyok, azon belül is abban segítek a felnőtteknek, gyerekeknek, szülőknek, pedagógusoknak, hogy rugalmasan, önazonosan tudják élni a mindennapjaikat, élvezni a kapcsolataikat, hivatásukat, kommunikálni önmagukat.
18 éves korom óta emberekkel foglalkozom, minden korosztállyal. Gyerekkoromban aggódó, túlféltő légkörben nőttem fel – a szándék a legjobb volt, az eredmény: feszengő, bátortalan, alacsony önértékelésű felnőtt, aki megfelelési kényszerrel küzdött. Oktatóként egyre több különböző ember történetét ismertem meg és elkezdtem kutatni mi alakítja a viselkedést, gondolkodásmódot és a sikerességet. A célom az volt, hogy egyre több önazonos, magabiztos, felszabadult felnőtt legyen. Elkezdtem felnőttekkel foglalkozni, emellett rájöttem, hogy a gyermekkorban is érdemes elkezdeni az alapozást, mert az akkor megélt és megtanult dolgok hagyják a legnagyobb nyomot.
Hogyan váltál azzá a szakértővé, aki most vagy?  Miért vagy hiteles abban amit csinálsz?
Először pedagógusként szembesültem azzal, hogy a felnőttek, gyerekek többsége milyen nehezen kezeli az érzelmeket, a stresszt, a kudarcot. Aztán hosszú évek várakozása után anyuka lettem és a szülés- és szülőélmény engem is leterített, pedig addigra már nagyon sok hasznos eszköz a kezemben volt. Mindfulness és tudatos szemléletmód oktatóként, illetve szülő-gyerek kommunikációs és érzelmi intelligencia trénerként segítettem a hozzám fordulókat. Ez az élmény azonban annyira a padlóra küldött, hogy tudtam, itt még hiányzik valami a képletből. Ekkor találtam rá a szívintelligenciára – segített, hogy feldolgozzam a traumát, rugalmasabban kezeljem a szülőséget, meggyógyítsam a bennem lévő szorongó, alacsony önbecsülésű gyereket
Annyira hasznosnak érzem a módszert, hogy szoros együttműködésben dolgozom az alapító intézménnyel: a HeartMath Institute-tal, fordítóként és programfejlesztőként. A szülőknek szóló online kurzusukban pedig oktatóként is szerepelek. Az általuk megalkotott reziliencia tréninget felnőtteknek, gyerekeknek és most már pedagógusoknak is tartom és csodás visszajelzéseket küldenek arról, mennyire megváltoztatta az életüket ez a szemlélet.
A saját bőrömön is érzem a változást, ezért szeretek saját példákat hozni, mert azok mentén lehet leginkább látni a hatékonyságot és a transzformációt.
Mi a víziód? Mit szeretnél változtatni a világon, az országunkon a tudásoddal?
A szándékom az, hogy egyre több ember tudjon önazonosan kapcsolódni önmagához, másokhoz és bátran lehessen önmaga, kibontakozhasson és jól érezhesse magát.

Mit szeretnél elmesélni magadról, mint  magánemberről? Nőről?
Az „elég jósághoz” kapcsolódva az egyik legfontosabb dolog, amit megtanultam az, hogy „Légy gyengéd önmagadhoz.” Gyerekkoromban sokat bántottak a külsőm miatt. Aztán megtapasztaltam, hogy tökéletlenül, pl. tökéletlen kinézettel is lehetünk boldogok, van, ami átsugárzik a „hibákon”, amik persze egyáltalán nem hibák… Ez lett a vezérfonala annak, ahogyan én megélem a nőiességemet, amiben még bőven az utamon vagyok.
Csodás családom van, a férjemmel 20 éve együtt vagyunk, a kislányunk után érkezik a kisfiunk is. Imádok enni, szeretem megfigyelni a dolgokat, az embereket, a természetet, a viselkedést, a mögöttes tartalmakat. Gyerekkorom óta tanárnak készültem, nagyon szeretek tanítani és tanulni. Ha valamit elsajátítok és beválik, rögtön fellobban bennem a vágy, hogy továbbadjam és ezzel segítsek annak, aki szeretné.
„Tudom, hogy nagy szavak, de a mi családunkat megváltoztatta a Katával közös munka. Kisimultak az ellentétek. Megtanultunk a technikávival egymáshoz kapcsolódni és kezelni a konfliktusokat veszekedés és egymásra mutogatás nélkül. A kislányaim szorongó, szomorú tinikből, mosolygós, kedves csajok lettek. Katát receptre írnám fel mindenkinek!”
Zsófi ajánlója