Szakértőnk

Lattmann Eszter

-Táplálkozás & Szépségápolás-

Lattmann Eszter

Opera énekesből lett fodrász, mesterfodrász, oktató majd mellé táplálkozási tanácsadó. Lehetne ez sok, de mégis szakmai fanatikusként és született maximalistaként sok száz nő megújulását segíti minden hónapban.

Szakértőnk

Lattmann Eszter

-Táplálkozás & Szépségápolás-

Bemutatkozás

Mi a szakterületed és miért? 

A művészetek kanyargós útja, a színek, formák szeretete, az adni vágyás és kíváncsiság vezetett el a hajak világába. Lassan 18 éve vagyok Mesterfodrász- szakoktató, hajgyógyász. Életfilozófiám a külső- belső szépség, az önmegvalósítás, a sokoldalú és egészséges frizura kialakítása. Célom, hogy vendégeim az otthonukban ugyanolyan könnyen és valódi tudással felvértezve tudják frizurájukat elkészíteni, ahogy én készítem el szalonomban. Megismerik, megtanulják az ápolási, kezelési technikákat,a saját és hajuk igényeit.

Az a felismerés, hogy a hajproblémák, hajhullás, gyulladások, ekcémás-sömörös állapotok mögött igen gyakran áll bélrendszeri probléma- (és saját folyamatos küzdelmem a súlyommal) vezetett tovább azon az úton, ahol a külső szépséghez a belső működésünk megismerése is társult. Öt éve vagyok táplálkozást tanácsadó, női probléma specialista, edző, a haj-szerelem mellett.

 Egy önmagunkat megismerő, egyedi, rendkívül komplex módszerrel dolgozom, ami megtanítja mi építi és mi rombolja az adott személy testét, megismeri az utat ahhoz, hogy egészséges hormonrendszer, egészséges bélflóra segítségével önmagától szabaduljon meg a hormonális, és súlybeli problémáktól. Nem hiszek csodadiétákban. Az átadható tudásban, a csapatmunkában, önmagunk megismerésében, és az ebbe vetett időben és energiában hiszek. Minden ember egyedi, így mindenkinek más a megfelelő. Kívül és belül- és együtt megtaláljuk.

Hogyan váltál azzá a szakértővé, aki most vagy?

A saját mindennapi harcaim, problémáim- a hajammal, a súlyommal, az egészséges ételek útvesztőjében- ezek inspiráltak és inspirálnak folyamatos fejlődésre, tanulásra.

 Miért vagy hiteles abban amit csinálsz? 

Sok év színházzal a hátam mögött lettem fodrász, megismerve a szakma másik oldalát is, tudva „civilként” mik lennének az igényeim a frizurámmal kapcsolatban. A szín, a fazon, az ön-azonosság, otthoni ápolás- megannyi kérdése hajtott a felé a, hogy ezekre mindenki választ kaphasson általam. Nem értettem miért nem lesz olyan a szín, a forma amilyet szeretnék, hogy az információkat a hajamról miért nem osztja meg velem a fodrász. Ezekkel a tapasztalatokkal -szembefordulva az „árral” alakítottam ki a saját szemléletmódomat. Szintén a színpadi jelenlét hozta magával az alakom miatti folyamatos stresszt, a dundi kiskamasz-lét összes problémáját. Anorexiás tiniként, testképzavarral megáldva, sok jójó effektus után szerettem meg az ésszerű sportot, tanultam edzőnek. És megszámlálhatatlan étkezési útvesztő, inzulinrezisztencia, pajzsmirigy és gyomor problémák után találtam egy fantasztikus és hiteles Iskolát, Tanárt/Mentort, akinek a szárnyai alatt a mai napig folyamatos képzéseken veszek részt, és az életemmé vált az, hogy megtanítsam a Nőket úgy étkezni, ahogyan azt a testük diktálja. Megtanítsam szeretni azt ami bennük rejlik, megértsék a testünk sokszínűségét, és az egészség útjára való lépés fontosságát, az önazonosságot az önsanyargatás helyett. Anya vagyok, Nő vagyok. Pontosan azokkal a mindennapi problémákkal, gyengeségekkel és erősségekkel, mint TI. Közel sem tökéletes testtel, egy a sok-sok nő között, egy közületek. Nem tökéletesre retusált modell, nem versenysportoló. Dolgozó nő, anya, feleség.  Azért érzem magam hitelesnek, mert kívül és belül is a Ti utatokat járom, nem bárki fölött állok, ahogy azt „insta celebeknél” érezhetjük- mi komplexusos Nők- hanem egy- pontosan közületek.

Mi a víziód? Mit szeretnél változtatni a világon, az országunkon a tudásoddal?

Szeretném ha a Nők megértenék, hogy az Ő sokszínűségük csodálatos. Hogy az egészség, a sport, a külső-belső szépség, a lehetőségek tárháza itt van bennünk. Szeretném megtanítani a nőket, az alakjukból, a frizurájukból a legtöbbet kihozni. Ki-ki a maga módja és igényei szerint, hogy mindenki csillogjon, sugározzon, ragyogjon. Egy élhető és egészséges életforma a célom, ami a családra is koncentrál, nem csak az egyénre, amit mi elkezdünk, azt gyermekeinknek is útravalóul adjuk. Fontos, hogy ha mi megértjük, számukra már alapvető lesz az, hogy az általános civilizációs problémáknak nem kell szükségszerűen az életünk részének lenni. Hogy a helyes, személyre szabott táplálkozással a magas vérnyomás, a rossz koleszterin, a porckopás, érelmeszesedés, szív és keringési problémák, gyulladások, ekcémák, sömörök, hormonális- cukor és pajzsmirígy- meddőségi problémák, ki sem alakulnak. A prevencióban, a boldog és hosszú, egészséges életben hiszek. Ami jó nekünk, jó utódainknak, a világunknak.

Mit szeretnél elmesélni magadról, mint magánemberről? Nőről?

Egészen apró koraszülött babaként kezdtem földi pályafutásomat, amit sok-sok harc tarkított életem folyamán. Mindig küzdő szellem voltam, és igen szociális. Általában azt tudtam hitelesen átadni a környezetemnek amit a saját bőrömön tapasztaltam meg. Ügyfeleim, vendégeim általában baráttá is válnak, rendkívül nyitott személyiség vagyok, szívesen beszélgetek a Gyermekeimről, a Családomról. Nagyobbik gyermekem aspergeres, ezért az Ő táplálkozásuk és pszichéjük után is sokat kutattam. Nagyon szeretem az embereket, úgy gondolom lehetünk mindannyian kincsek ezen a Föld nevű bolygón.

„Eszter egy igazi multifunkciós személy az életemben. Egyszerre menti meg hónapról hónapra a hajam a vörös pigmentektől és teszi rendbe az éppen gyulladásban lévő, túlhajszolt szervezetem a tányéromon keresztül. Igazi kreatív zseni. Bármit csinál, nem végzi félgőzzel. Fejében olyan tudás van, ami minden alkalommal elkápráztat. A táplálkozás és a haj témáját is holisztikusan kezeli. Nem tüneteket kezel, hanem problémát szüntet meg. Nem gyors eredményt ígér, hanem hosszú távon szeretné, ha valóban egészséges lennél. Kívül, belül.”
Zsófi ajánlója