Szakértőnk

Petrus Márta

-Család-

Petrus Márta

6 gyerekes anyukaként, fejlesztő pedagógusként, 3 könyv írójaként, coachként ismeri az anyukák mindennapi kihívásait. Válás utáni talpra állásról, újrakezdésről, gyerekek fejlesztéséről és a mozaikcsaládokról szóló irásai több ezer ember segítetenek a teljesebb élet elérésében.

Szakértőnk

Petrus Márta

-Család-

Bemutatkozás

Mi a szakterületed és miért? 

Egész életemben családokkal és gyerekekkel foglalkoztam.
Saját válásom során jöttem rá sok évvel ezelőtt, milyen kevés segítséget kap egy szülő lelkileg a folyamat során az újrakezdéshez.
Nem elég lezárni és elgyászolni a kapcsolatot, újjá kell épülni, új életet kell kezdeni a gyerekeinkkel.
Ez indított el azon az úton, hogy segítsem válófélben lévő társaim. Első könyvem is ebben a témában jelent meg, a Talpra állás művészete.
Elvégeztem a lifecoach képzést, majd család és párterapeuta lettem, mert felfedeztem a rengeteg történetből, hogy sokszor a válás megelőzhető lenne, ha időben felismerjük a problémákat.

Hogyan váltál azzá a szakértővé, aki most vagy?  Miért vagy hiteles abban amit csinálsz?

A saját utam és a megannyi ember története segített azzá válnom, aki most vagyok. Látom, hogy tudatosan, odafigyelve és egymásra figyelve lehet kiegyensúlyozott egy kapcsolat, egy család, sőt, még egy mozaik család is.

Mi a víziód? Mit szeretnél változtatni a világon, az országunkon a tudásoddal?

Legfőbb mottóm, hogy lehet teljes életet élni. Mindegy hány gyerekkel, milyen “csomaggal” , akkor is mindenki élhet egy olyan életet, amiben elégedett.
Nagyon szeretném, ha az emberek elfogadnák azt, hogy mindenki más, más történettel, más úttal, így sosem tudunk sablonokban élni. Másként működik az én gyerekem, másként a barátnőmé. másként a szomszédé, mert a szülők is egyenként is más-más utat jártak be, más mintákat hoznak. Ezért sokszor egy párkapcsolati probléma, vagy gyereknevelési kérdés megoldása is más és más lehet.
Egy azonos, ha a szeretet, a tisztelet, a feltétel nélküli elfogadás, az őszinteség, a bizalom és a megfelelő kommunikáció megvan, akkor minden egyes helyzet orvosolható, és megoldható. Legyen szó párkapcsolatról, vagy gyermek-szülő kapcsolatról, vagy a családi egység harmonikus működéséről.
Szeretném, ha ez működtetné a legtöbb embert, és a mai, rohanó világban jól tudná érezni magát a saját bőrében, és a családjával.

Mit szeretnél elmesélni magadról, mint  magánemberről? Nőről?

Férjemmel együtt összesen hat gyermeket nevelünk. Lányként sosem gondoltam, hogy ilyen nagy családom lesz, sosem úgy tekintettem magamra, mint egy hős anya, aki a gyereknevelésben teljesedik ki. Mindig pörögtem és az álmaimat, céljaimat valósítottam meg.
Szerencsés vagyok, mert sosem kellett választanom. A gyerekek mellett tudok nőként is élni, tudok foglalkozni az álmaimmal is, és úgy érzem, hogy az összes szerepemnek meg tudok felelni úgy, hogy a tőlem telhető legjobbat hozzam ki.
Ehhez nekem nagyon nagy szükségem van a családom támogatására, (első sorban abban, hogy elfogadják a rengeteg ötletem, tervem), és szerencsémre meg is kapom.
És mint nő, úgy érzem, eljutottam arra a szintre, hogy elégedett legyek magammal. Mindig jönnek mennek kilók, hol hosszú, hol rövidebb hajat akarok, de a lényegen sosem változtat: szeretem azt, aki vagyok, és elfogadtam a hibáim mind kívül, mind belül. Elég jó vagyok, hiszem és vallom.
A végén pedig írd le kérlek a szakmai elérhetőségeid (weboldal, fb, insta stb) is.

Facebook: https://www.facebook.com/petrusmartahivatalos
Instagram: https://www.instagram.com/petrusmarta/
Honlap: https://petrusmarta.hu/

„Számomra 2 gyerekes anyukaként szuperhősi képesség, ha valaki képes 6 gyereket összefogni, minden nap szeretetben életben tud tartani. Én magam kettővel is alig boldogulok. :)
Márti emberien, saját hibát, tévediéseit, küzelmeit felválllalva segít eloszlatni a tökéletes nő, anya mítoszát és hozza közelebb a mindennapi, hatékony gyereknevelést. Coaching szemlélettel és gyakorlati trükkökkel megfűszerezve. Tabukat döntöget és nyiltan felvállalja a válásával, újrakezdéssel kapcsolatos útját, miközben nem kioktat és bűntudatot kelt. Megoldásokat kínál.
Sok olyan élethelyzetben tud ő segíteni, ami sokszor még tabu téma ma Magyarországon. Válás, válás utáni újrakezdés. Mozaikcsaládok össze simítása, mindennapjai és nem utolsó sorban fejlesztő pedagógusként a gyermekeink fejlesztése és kirobbantása a tv, tablet elől. ”
Zsófi ajánlója