Szakértőnk

Pintér-Szabó Eszter

-Karrier & Pénzügyi tudatosság-

Pintér-Szabó Eszter

20 éve foglalkozik a pénzügyi piaccal, pénz, pénzügyek területével. A legkevésbé sem “biztosítási ügynök”. Üzleti és pénzügyi coach pénzügyi tanácsadó aki emberi kommunikációval hozza közelebb a pénz nyelvét és a pénzügyi tudatosság fontosságát.

Szakértőnk

Pintér-Szabó Eszter

-Karrier & Pénzügyi tudatosság-

Bemutatkozás

Mi a szakterületed és miért? 

Szakterületem

  • a pénzügyek, a pénz racionális és mentális, pszichológiai megjelenése a nők életében, 
  • egy olyan komplex folyamat végig vitele, melyben Te, mint Nő képessé válsz arra, hogy a pénz teremtése, megtartása, mennyiségének a növelése, az anyagi és életed minden területét átható bőség az életed természetes részévé váljon,
  • a pénzzel szeretettel és úgy bánj, hogy elegánsan, nőiesen tudd azt használni az életedben és a saját jóléteden túl szolgálni tudj vele másokat is
  • és ismeretet szerezz a pénzről, pénzügyekről oly módon, hogy képes legyél örömmel és magabiztossággal kezelni azt az életedben és a vállalkozásodban

Hogyan váltál azzá a szakértővé, aki most vagy?  Miért vagy hiteles abban, amit csinálsz?

Közel 20 éve vagyok a pénzügyi piacon, pénz, pénzügyek közelében, de gyermekkorom óta az életem természetes része a pénz és a vállalkozói szemlélet. 15 évvel ezelőtt életem gyökeres fordulatot vett és mind anyagilag, mentálisan, érzelmileg, nőként újra kellett építenem az életemet és magamat. A traumáknak köze volt a pénzhez, a nőiességemhez, a családi és egyéb hozott mintáimhoz és mindahhoz, amit magamról és a gazdagságról gondoltam nőként. A legnagyobb mélyponton kezdtem el foglalkozni a pénz pszichológiai oldalával, gazdaságpszichológiával és mélyebb önismereti dolgokkal. Számtalan irányzatot megismertem, majd 9 évvel ezelőtt kezdtem el a tanulmányokat szervezet keretek közé rakni, a korábbi közgazdasági, jogi és üzleti menedzsment tanulmányok után, diplomát szereztem life és business coachingból és azóta leginkább külföldi egyetemi kurzusokon és akadémiákon bővítem a tudásomat. Ahogy építettem és ismertem meg magamat rájöttem, hogy az összes kihívásom gyökere a PÉNZ-NŐIESSÉG-ÖNBECSÜLÉS hármas témakör köré csoportosul, így elkezdtem összekapcsolni a pénzügyi témákat az önismereti témákkal és egyben az üzleti gondolkodást az univerzális (spirituális) törvények működésével. Munkám során mind a lelki, mind pedig a racionális, fizikai és elmesíkon viszlek végig azokon a változásokon, amik ahhoz szükségesek, hogy a vágyott és tervezett legjobb és legnagyobb bőségben élt életedet tudd megteremteni. Az elmúlt 15 év során magam is ezen a folyamaton megyek végig, hiszem és tudom, hogy ha a teljes anyagi, érzelmi, szellemi, kapcsolati, üzleti összeomlás után most már 2 kislány anyukájaként bőségben élt kiteljesedett életet tudtam felépíteni vállalkozó nőként, akkor a tudásommal, tapasztalatommal téged is támogatni tudlak abban, hogy anyagilag és minden téren kiteljesedj Nőként.

Mi a víziód? Mit szeretnél változtatni a világon, az országunkon a tudásoddal?

Vízióm akkor kezdett el körvonalazódni, amikor 6 éve az első kislányom megszületett. A korábbi tapasztalataim arra ösztönöztek, hogy a jövő generációja már egy olyan társadalomban nőjön fel, ahol a nők az üzleti élet meghatározó szereplői, képesek, tudnak és szeretnek pénzt teremteni, a pénzzel bánni, és használják is azt a saját és családjuk jólétének megteremtésére, és ezen túlmutatva pedig mások szolgálatára és a fenntartható fejlődés és egy boldog élhető és elfogadó társadalom kialakítására.

Pontosan láttam a víziómban, hogy ehhez a mostani társadalmi és hozott hitrendszerekben nagy változás szükséges a nőknél, hiszen a legtöbb családi és társadalmi minta nem csak a pénzt kezeli tabuként, hanem egyenesen távol tartja a nőket a pénzügyektől és az üzleti világ felső rétegétől.
A változást magamon és a gyermekeimen kezdtem, majd a munkám során már egyre több olyan csodálatos nővel találkoztam, akik már ebben a szemléletben élnek és dolgoznak. Hiszek abban, hogy mi magyar vállalkozó Nők képesek vagyunk a női energiánkkal olyan módon pénzügyi bőséget létrehozni, hogy egyben jó példát mutatunk a gyermekeinknek, másrészt élhetőbbé és boldogabbá tesszük számukra azt a világot, melybe beleszülettek.

Mit szeretnél elmesélni magadról, mint  magánemberről? Nőről?

41 éves Nő vagyok. Már a 20-as éveimben is valami miatt az volt az érzésem, hogy az igazi női lét 40-től indul. Most érzem igazán azt, hogy azon az úton vagyok, aminek minden pillanata, a nehezebbek is boldogsággal töltenek el. 

Hosszú évek teltek el korábban, mire rájöttem, hogy a működésemet döntően férfias energiák határozták meg. Akartam, csináltam, terveztem, megvalósítottam, igazi versenylóként csöppentem bele 23 évesen az üzleti világba. Az egyre erősödő keménységemet, agresszivitásomat a kiskosztümök, rúzsok és tűsarkú cipők sem tompították, mígnem traumák sorozata kellett ahhoz, hogy elkezdjek visszatalálni az igazi önmagamhoz. Az élet ledarált rólam mindent, ami már nem szolgált, és az újjászületésem első lépéseként az értékrendemet kellett újra összeraknom.

Az értékrendem alapja most a családom. Végtelenül hálás vagyok, hogy olyan férjem van, aki nemcsak, hogy támogat mindenben, de hagyja, hogy mind nőként, mind pedig üzletileg kiteljesedhessek. Ő a legfőbb mentorom és támogatóm, az az ember, aki tudja, hogy a hatalmas energiákat, amik bennem dolgoznak, hogyan és milyen módon földeljem le, és meg tudjam valósítani azt a számtalan ötletet, amik bennem dolgoznak. Neki köszönhetem azt a két csodálatos kislányt is, akikkel nagyon szoros szövetségben teremtjük meg a családi életünket, értékeinket, hagyományainkat. Ők hárman képezik azt a stabil alapot az életemben, amire folyamatosan építem életem többi területének tégláit. Szenvedélyem a tanulás és tanítás, folyamatosan tanulok valamit, mert energiát ad, és enyhíti a világ iránti kíváncsiságomat. Férjem szakmájából adódóan (postagalamb élversenyző és tenyésztő) nagyon sokat vagyok állatok, növények, a természet közelében, ami vissza tud tenni mindig egy olyan nyugodt és harmonikus életritmusba, ami a testemen túl leginkább a lelkemet tölti. Nagy szerelmeim a virágaim mind a kertben, mind pedig a lakásban, jelenleg a kreatív energiám a vállalkozásomon túl a kertészkedésben és a főzésben mutatkoznak meg leginkább.

Pintér-Szabó Eszter
üzleti- és pénzügyi coach, mentor
pénzügyi tanácsadó

„Eszter egy igazi varázsló az életemben. Olyan témát piszkált meg bennem, amikor először találkoztunk, amivel nagyon sok dolgom volt. Ez pedig nem más, mint a pénzhez fűződő viszonyom. Elég mostoha téma ez ma a mai mindennapi életben. Nőként nem szexi pénzzel foglalkozni. Eszter ezt az érzést változtatta meg bennem és hozta közelebb hozzám a pénzügyi tudatosság témakörét. Eszter olyan mélységeit segített felfedezni a nőiességemnek és a saját belső erőmnek, amiről nem is tudtam. Nélküle nem lennék az az ember, aki most vagyok. Nem tartanék ott, ahol tartok.
Bár a pénz, önrendelkezés, pénzügyi tudatosság témája először ijesztő tud lenni, ne félj tőle! Hidd el, hogy rengeteget adhat az életedhez, ha erre a területre is fókuszt helyezel.”
Zsófi ajánlója